Linda

Marc

Over ons

Wij zijn Marc en Linda Bierkens, broer en zus. We maken sinds 2017 ambachtelijk ijs met de melk van onze koeien. We zijn geboren en getogen in Moergestel, opgegroeid op de boerderij waar we nu ook ons boerderij-ijs maken.

Marc heeft een ruim 10 jaar ervaring in de horeca als kok, waarvan de laatste jaren als chef-kok. Dit heeft hij inmiddels achter zich gelaten, om zich volledig te kunnen concentreren op het maken van ijs. Marc heeft meerdere cursussen gevolgd over het bereiden van ijs en probeert zich regelmatig bij te scholen om zijn kennis te verbreden.

 

Linda heeft de opleiding tot verzorgende IG en de opleiding melkveehouderij gevolgd. Linda heeft bijna 10 jaar in de ouderen zorg gewerkt, tot de start van de ijsboerderij.

Met het oog op de toekomst en als neventak langs het melkveebedrijf, zijn we gestart met het maken van ambachtelijk boerderij-ijs.
We hadden nooit durven dromen dat we inmiddels beide fulltime werken op de ijsboerderij. We zijn trots en dankbaar dat ons ijs zo gewaardeerd wordt en dat motiveert ons steeds weer om met nieuwe ideeën te komen.
Graag laten we iedereen kennis maken met onze verschillende soorten ijs, waarvan al ons roomijs wordt gemaakt met de melk van onze eigen koeien.

Onze ouders zorgen al sinds jaar en dag met veel liefde en plezier voor onze koeien. De liefde voor dieren en de passie voor het vak, hebben ze ons dan ook van kleins af aan meegegeven. Dagelijks staan zij nog steeds voor onze koeien klaar.
Vanaf het voorjaar tot in het late najaar kunnen onze koeien naar buiten. Zij hebben dan zelf de keuze of ze naar buiten gaan, of liever binnen blijven. 

’t ijsboerinneke bevindt zich in de gemeente Oisterwijk langs vele mooie fiets- en wandelroutes. Het is een mooie plek om even een pauze te nemen en te genieten van een heerlijk ijsje op ons terras.